torstai 23. kesäkuuta 2011

Täyttä sangiovesea: klassinen vs. moderni tyyliKomeita, mutta niin erilaisia toscanalaisviinejä. Maistoimme kaksi sataprosenttista sangiovesea yhdessä panzanolaisen luomumakkaran kanssa. Huomionarvoisesti molemmat viinit kuuluivat vasta Italian kolmanneksi korkeimpaan laatuluokkaan IGT. Flaccianellon tapauksessa edellytykset korkeimpaan DOCG -laatuluokitukseen olisivat olemassa, mutta viini on ajalta (ensimmäinen vuosikerta 1981), jolloin täydet sangioveset eivät vielä saaneet korkeinta laatuluokitusta. 

Petrolon Torrione 2006 edusti tiukahkoa ja rehellisen maanläheistä tyyliä tarjoten kirsikkaa, yrttejä sekä parfyymiä, kun taas Fontodin Flaccianello 2007 antoi maistajalleen hieman lihaisampaa marjaa, mausteita, mokkaa ja pituutta. Tyylisuuntien eroa oli selkeä ja opettavainen. Tällä kertaa maistelijat olivat yksimielisiä Flaccianellon paremmuudesta, vaikkakin Torrionen uskollisuus alueen klassisen elegantille tyylille olikin kunnioitettavaa.

Maailmankuulun Checcuccin luomumakkaraa

4 kommenttia:

 1. Oliko Flaccianello mitä vuosikertaa? Itsellä polttelee kaapissa 2006, mutta joko kannattaa?

  VastaaPoista
 2. Moikka, viini tuli vuodelta 2007 ja oli toki vauva, vaikkakin juotavissa ja istui omaan suuhun erinomaisesti. Torrione oli vuosikertaa 2006 ja vielä tiukahkossa paketissa. Miksei Flaccin 2006 olisi juotavissa jo nytkin. Mikäli sangiovesen kirpakan marjaisa raikkaus on yleensäkin mieleen, 2006 on varmasti herkkua jo nyt!

  VastaaPoista
 3. Olisikohan Flaccianello -98 vuosikerta voimissaan jos se on hyvin säilytetty? Taannoin luin ylistystä vuosikerrasta 2000 ja Saksassa jonne menen ensi viikolla näyttäisi olevan myynnissä -98.

  VastaaPoista
 4. Moi, ihan varmasti on voimissaan jos ja kun on oikein pidetty.

  VastaaPoista