tiistai 14. kesäkuuta 2011

Veljesten yhteispelillä - Insoglio del CinghialeHarvassa on Italian viinialueet, joissa Antinorin viinisuku ei rypäleitä viljele. Pääpainon ollessa Toscanan maakunnassa, lähes luonnollinen valinta uusille tarhauksille vuonna 2001 oli Bolgherin rannikko. Paikka lienee Maremman rannikon jatkeena yksi maakunnan innovatiivisimmista ja mielenkiintoisimmista tuotantoalueista. Ranskalaisten rypäleiden suosiminen tuo vinkkuihin arvaamattomuutta ja positiivista imua.

Lodovico Antinori tarkasti Bibbonan lähimaastojen viinialueita ensimmäisen kerran 1990-luvun puolivälissä etsiessään laajennusmahdollisuuksia Ornellaian viinitarhoilleen. Hanke ei koskaan edistynyt ja Lodovico luopuikin Ornellaista lopullisesti vuonna 2002. Radikaali päätös vapautti viinigurun uusiin haasteisiin ja Bisernon viinitilan perustamiseen. 

Rattaat alkoivat pyöriä: haistelemaan ja maistelemaan palkattiin maailmankuulu enologi ja viinikonsultti Michel Rolland sekä tukku muita viiniosaajia. Liikekumppaniksi lähti myös veli, kulttiviini Tignanellon lanseerannut Piero Antinori. Tarhauksia laajennettiin lähialueille (Campo di Sasso ja Tenuta dei Pianali). Kaikki tarhoilla tuotetut viinit ovat ranskalaisista rypäleistä valmistettuja – italialaisia rypäleitä ei sekoitteissa käytetä.

Campo di Sasson tarhalta tuleva Insoglio del Cinghiale oli mukava viini. Sekoitteessa oli kolmannes kutakin: Syrahia, Cabernet Francia ja Merlota. Mausteinen ja tumman marjainen. Maitokahvinen. Hienostuneen tamminen, ryhdikäs ja vaivaton. Mielenkiintoinen ja nuorenakin helposti juotava ruokaviini. Campo di Sasson tarha on Bisernon tilan kuumin ja samalla Syrahille oivallisin kasvupaikka. 

Mikäli Antinorin veljesten yhteisprojekti kiinnostaa, niin Insogliota saat kätevästi vaikka täältä: superiore.de

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti