lauantai 11. syyskuuta 2010

Classico-kesän kunkkuMoni voisi väittää, että tässä vietiin halvalla. Toinen voisi onnitella harvinaisen hyvästä löydöstä. Itse en oikein tiedä miten päin olisi. Niin herkullisen täydellinen on Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico 2005. Vaikka Chianteja on tullut maisteltua tänä suvena enemmän kuin tarpeeksi, ei kohdalle ole osunut yhtä tasapainoista yksilöä.

Tuotos löytyy Alkon tilausvalikoimasta parilla kympillä. Taustoista ei ollut ennakkoon kovinkaan kattavaa tietoa, "Ruffino-Chianti" on tosin painunut mieleeni jo muutama vuosikymmen sitten jonkinlaisena punkkuna, kiitos mökin lampunjalkojen.

Jospa yrittäisin kuvailla viiniä vaikka näin: siitä ei puutu mitään, siinä on hämmentävän miellyttävä tasapaino, uuteen maailmaan viittava herkkullisuus, perinteisen classicon yrttisen ryhdikäs kirsikkaisuus ja kohtalaisen vaikuttava jälkimaku. Hilloa, pehmeitä tanniineja ja hävyttömän ihania happoja. Modernin ja perinteisen classicon jalostettu välimuoto? Tällä kertaa vuoden vaikuttavin viini tuli täysin puskista.

4 kommenttia:

 1. ja kohta tätä herkkua saa suoraan kotiin kuljetettuna... nam nam

  VastaaPoista
 2. Sopranosien lempiviini btw.

  VastaaPoista
 3. Myönnettäköön, että sivistyksessä on Sopranoksen kokoinen aukko ;) Loisto valinta kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 4. Itse asiassa myös Robocopin huumegangsteri joi kyseistä viiniä :)

  VastaaPoista