perjantai 23. huhtikuuta 2010

Cecilia Beretta Picàie IGT 2004Cecilia Beretta on ehkä Veneton surkeimmin brändätty laatutuottaja. Vaikka yksin Suomessa mainostilaa ostetaan kymmenillätuhansilla euroilla, luovat jo uskomattoman sekasoitkuiset ja epäloogiset etiketit viinistä halvan ja helposti ohitettavan massaviinin. Cecilian viinit ovat kaikesta huolimatta erinomaisesti nautiskelijan suuhun istutettuja, jopa tylsän täydellisiä paremman keskiluokan esimerkkiviinejä.

Tällä kertaa lasiin päätyi vuoden 2004 "SuperVeronese", Picàie - sekoitus Corvinaa, Cabernet Sauvignonia ja Merlota. Syvä tummanpunainen väri ja selkeän houkutteleva tuoksu lupasivat paljon. Mukavasti dekantoituna viinissä oli ylitsepääsemättömän herkullinen, mutta selkeä tanniini, kevyt happo, tuoksuva kirsikka ja hentoa vaniljaa. Myös Amaronen usein tarjoama, terve kitkeryys, oli sopivasti mukana.

Alko tarjoaa tällä hetkellä vuosimallia 2006, joka ehdottomasti päätyy ostoskoriin pikapuolin. Suosittelen tätä viiniä vaihtoehdoksi kaikille, jotka pitävät Veronan ykkösviinistä Amaronesta, mutta toivoisivat sen olevan arjessa monikäyttöisempi.1 kommentti: