tiistai 27. huhtikuuta 2010

[Vieraskynä-Mige]: Viiniä vesillä


Kavereiden alennuslipukkeiden turvin ampaisimme viikonlopuksi risteilemään Silja Serenadelle ja hetihän oli mielessä mitä viinejä sieltä saa. Laivalla toimii Bon Vivant fine dining -ravintola, jossa on myös viinibaari ja -myymälä. Valikoima on huomattavasti laadukkaampi kuin perus tax-freessä. Heti ensimäisenä iltana suunnistin viinibaariin siinä toivossa, että pääsisi maistamaan kehuttua Tua Ritan Perlato de Boscoa, joka löytyy ravintolan listoilta. Harmikseni minua varten ei pulloa avattu, mutta ammattitaitoinen viiniasiantuntija tiskillä osasi tarjota muita herkkuja. Aluksi minulle tarjottiin mallorcalaista ÁN/2:sta.


Viini oli miellyttävä uutuus. Kun kyselin rypäleitä niin en tunnistanut kuin Syrahin, mutta pääosin sekoituksessa oli Callet'a (65%), Mantonegreaa ja Fogoneu'ta (20%). Tuoksussa erotin heti ensimäisenä nötköttiä, johon en tiennyt miten suhtautua. Oikeastaan se pääosin nauratti. Kuitenkin enemmän nuuhkimalla sieltä pystyi erottamaan vielä hieman pippurisuutta ja kypsää/kuivattuja hedelmiä. Epäröiden lähdin maistamaan viiniä ja mitä vielä, maku oli mahtava! Pehmeä ja taspainoinen heti alussa, kunnes miedot hapot alkoivat pyörimään suussa ja aromaattisuus pääsi valoilleen. Erittäin raikas viini! Pullo lähtee mukaan myymälästä reilulla 30 eurolla.

Seuraavaan lasiin halusin vähän tuhdimpaan tavaraa, jolloin tiskiltä suositeltiin edellisenä päivänä uutuutena laivalle tullutta Accordini Stefanon Amarone Classico "Acinaticoa".


Kun viiniä kaadettiin lasiin, pystyin jo silloin haistamaan, että nyt on hyvää tavaraa tulossa. Haju oli huumaava. Lasissa tuoksui tummat marjat ja aivan selkeä tumma suklaa. Välillä tuntui kunnon nuuhkaisun jälkeen, että nenästä lensi uloshengittäessä aromeita ulos. Maku oli hyvinkin pehmeä ja tasapainoinen, eikä 16% alkoholipitoisuus tuntunut missään. Jotain myös kertoo se, että siemailin tätä 16 cl herkkua maisemia katsellessa reilut kolme varttia. Pullon saisi mukaan reilulla 50 eurolla.

Täytyy todeta, että Bon Vivant oli mukava uusi kokemus. Erityisen hyvän vaikutelman teki vanhempi herrasmies tiskin takana, jolta nuorikin pojankloppi sai erinomaista ja asiantuntevaa palvelua. Sitten vain odotellaan, että matkalta tarttuneet Pio Cesaren ja Prunotton Barolot pääsee korkkaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti