maanantai 14. marraskuuta 2011

Uutuus Maremmasta – Dròmos L' Altro Sangiovese IGTKlassinen Valpolicella-tuottaja Bolla aloitti uuden projektin Toscanan Maremmassa vuonna 2000, kun se hankki omistukseensa 27 hehtaaria viinitarhaa läheltä Scansanoa meren tuntumasta. Maistoimme tuottajan uusimman viinin Dròmos L'Altro Sangiovese 2007:n (Alkon uutuus 29,90€). 

Tämä 100% sangiovese oli väriltään keskisyvän rubiininpunainen. Tuoksu oli herkullinen, viettelevä, kypsän kirsikkainen ja miedon vaniljainen. Maun ensimmäinen kolmannes myötäili tuoksua tasapainoisuudellaan. Toinen kolmannes paljasti viinin tiiviin ja yrttisen rakenteen. Dròmos oli kokonaisuudessaan erittäin täyteläinen, pitkä ja tanniininen viini mausteiselle ruualle. Kolmenkympin hintaluokkaan turhan simppeli tapaus, joka luultavasti ei tarjoa sen kummempaa elämystä alueen viineihin enemmän perehtyneille.   

3 kommenttia:

  1. Hei, mä ostin just kans pullon, mut en oo vielä avannut. Kiva lukee kommentit, antaa vähän osviittaa notta minkälaista shaibaa sieltä on tulossa.

    VastaaPoista
  2. Jea, pistä kommenttia sitten miten toimi omassa suussa!

    VastaaPoista
  3. Ei oikein sytyttänyt. Kärsii elottomuudesta, yltiötuimuudesta ja totisuudesta. Jää vajaaksi iloisuudessa, freesiydessä ja eloisuudessa. Ihan kiva, mutta ei tohon hintaan...

    VastaaPoista