tiistai 15. maaliskuuta 2011

Langhe Nebbiolo - viinifiilisten nostattajaNebbiolosta tehdään kerrassaan hienoja viinejä. Oli tyylisuunta sitten nykyaikainen tai klassinen, Nebbiolo-viinit tuovat aina oman, joskus haasteellisenkin, mutta aina juhlavan ripauksensa viininautiskeluun. Tyypillisesti ne ovat väriltään kepeän ruskehtavanpunaisia, ja ainutlaatuinen tuoksu sisältää usein tryffelimäisiä, kirsikkaisia sekä kukkaisia aromeja. Nebbiolon suutuntuma on täyteläinen ja hapokas. Se onnistuu usein huijaamaan kokematonta maistajaa värin ja tuoksun perusteella paljon todellisuutta "kesympään" suuntaan. 

Le Rocche Dei Barbari Langhe Nebbiolo 2005 oli kiusallisen hyvä viini tyylikkäässä pullossa. Muutaman tunnin dekantoinnilla teräväkulmainen, mutta nautinnollinen ja kypsä nebbiolo. Päivän dekantointi nostatti esiin makeampia, rommirusinaisia aromeja ja runsasta avautuneempaa marjaa. 

Viini muistutti taas kerran Italian viinitarjonnan uskomattomasta monipuolisuudesta. Tällaista viiniä jos mitä siemailee yhdessä pitkään kypsytetyn parmesan-juuston kanssa. Mikäli kombo on jäänyt testaamatta, nouda Alkosta jokin Piemonten kuningasrypäleen viini, kaupasta juustoa – ja nauti    

Viini oli hankittu Rocche Dei Barbarin enotecasta Barbarescon kylästä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti