maanantai 25. lokakuuta 2010

Cosimo Maria Masini "Nicole" IGT 2006Joskus maanantai on yksinkertaisesti viikon paras päivä mielenkiintoisen viinin maistamiseen. Vaikka viinijano ei varsinaisesti olisikaan kova, viikonlopun jälkeinen flow auraa turhat ennakkoluulot ja odotukset tieltään, jättäen jäljelle hämmästyttävän herkän maistamiskokemuksen.

Cosimo Maria Masini "Nicole" IGT 2006 tulee San Miniaton pikkukylän liepeiltä Luoteis-Toscanasta. Kylä sijaitsee viinimatkaajan näkökulmasta aavistuksen sivussa massaturismin kansoittamista Chiantin ja Bolgherin huippuviinialueista. Etiketin ja nettisivujen perusteella hyvinkin moderni tuottaja tekee viininsä vasta Italian kolmanteen laatuluokkaan IGT, ja aina biodynaamisesti. Joka vinkkelistä siis kutkuttavan kiinnostava kokonaisuus.

Viinin tuoksu oli vahvasti maanläheinen ja multainen sekä, hieman yllättäen, kypsän puolukkainen.  Aavistus klassista hapankirsikkaa ja tummia marjoja. Maku johdatteli aistit lempeästi vakuuttavaan lopputulokseen. Hapokas, tanniininen ja pitkähkö 100% Sangiovese. Ei pätkääkään  tammea. Hieman dekantoituneena tuoksussa moniulotteisempaa marjaa ja yrttejä. Hyvin rakennettu, aluetta ja rypälettä korostava viini, joka ei pyri kosiskelemaan maistajaa pulloetikettinsä tavoin.  

Jos kiinnostuit, viini löytyy Alkon tilausvalikoimasta.      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti