tiistai 21. helmikuuta 2012

La Tartufata - uusi kulinaristin kauppa Eirassa

Pistäydyimme perjantaina uudessa italialaisten elintarvikkeiden erikoiskaupassa. Putiikki toimii tarvittaessa niin maahantuojan showroomina, kahvilana kuin tasting-tilanakin. Anniskeluoikeuksia paikalla ei ole, mutta yrittäjät järjestävät silloin tällöin viinitilaisuuksia suljettujen ovien takana. Hyllyt notkuvat erilaisia pastoja, oliiviöljyjä ja kahveja. Tunnelma ja tila toimivat tarkoitukseen just eikä melkein. 


Tila taipuu hienosti myös viininmaisteluun
Hyllyiltä löytää lähes kaikki saapasmaan kokkaustarpeet

Osallistuimme samaan syssyyn myös piemontelaisen tuottajan Montaribaldin maisteluun, jossa viinintekijä Luciano esitteli kattavan valikoiman viinejään. Erityisen mieleenpainuvia olivat kolme Barbarescoa: Palazzina, Sori Montaribaldi ja Ricü. Ensimmäinen ja toinen ovat yhden tarhan cru-viinejä, joista Palazzina tulee nuorista viineistä ja Sori kaikista vanhimmista. Ricü on kolmen eri cru-tarhan sekoite. Viinin poikkesivat hämmästyttävän paljon toisistaa. Nuori ja helposti juotava Palazzina on loistava hinta-laatusuhteeltaan, Sori vakuuttaisi varmasti klassisen tyylisuunnan fanit ja Ricü modernistit, noin karkeasti. Mikäli kiinnostuit, pistä viestiä suoraan yrittäjälle ja kysele tilausmahdollisuuksista.


  
La Tartufataan kannattaa poiketa ostoksille tai vaikka italialaiselle kahville. Juuri tällaisia elintarvikkeiden erikoispuoteja ei voi koskaan olla liikaa. Meininki, ihmiset ja asenne toimivat sen verran hyvin, etten voi olla haikailematta konseptin nimissä aidon viinibaarin perään...
  

2 kommenttia:

  1. Pienet erikoisliikkeet on aina mukava piristys normaaleihin. Harmi vaan, ku Suomen kokoisessa maassa ei tunnu asiakaskuntaa riittävän, jotta tälläiset tai vastaavat erikoiskaupat kestäisi pystyssä.

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä vissi sekin, tosin myös kulutusasenteessa on petrattavaa ;)!

    VastaaPoista