torstai 2. helmikuuta 2012

Barbarescoa alelaarista




Tehdään se ihan kärkeen selväksi: Alkon alta 17 euron Barbaresco on hintaisekseen hyvä viini. 

Tammikuun loppupuolen uutuuserän Giacosa Fratellin Barbaresco 2007 on ehtinyt kummastuttaa viinikansaa halvalla hinnallaan. Ihmettelyyn on toki aihetta, maksaahan hehtaarin maatilkku Barolon ja Barbarescon rinteillä kuulemma liki miljoonan. Esimerkiksi tämän viinin rypäleet tulevat kolmen hehtaarin alueelta Barbarescosta (eivät toki kulttirinteiltä), eli mikäli maan arvo hipoo seitsemännumeroista, ei tuottajaa voi tällä pullohinnalla syyttää ahneudesta.    

Analyysit sikseen, Fratellin tuore Barbaresco on, niin kuin todettua, kelpo viini erinomaiseen hintaan. Se mitä persoonassa ja syvyydessä hävitään (valitettavan paljon kylläkin), korvataan erinomaisella tasapainolla. Tanniini- ja happorakenteessa ei ole moitittavaa ja pituuttakin on kohtuullisesti. Nebbiolon parfyymisen kukkean tuoksun saa houkuteltua esiin reilulla dekantoinnilla. Mielestäni kuningatarviinit ovat aina ruokaviinejä, tai vähintään juustoviinejä, eikä Fratellin Barbaresco tee tässä poikkeusta. Reipas siivu kypsää parmesania kylkeen ja avot! Jos kärsivällisyys riittää, testaa miten hyvin parin päivän dekantointi muuttaa rakennetta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti