sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Barolo Chinato vei mennessään



Jälkiruokaviinit näyttelevät turhan usein toista tai vasta kolmatta pääosanesittäjää illallispöydässä. Vain hyvin harva jälkiruokaviini on tähän asti pystynyt hurmaamaan maistajansa samoin kuin teki Barolo Chinato. Piemonten herkkuviini ja alkuaan flunssarohtona käytetty tuotos oli kerrassaan mainion raikas paketti yrttejä, kanelia, rommirusinaa, kirsikkaa ja moniulotteisia pähkinän aromeja. 

Barolo Chinato tehdään aina 100-prosenttisesti Barolon viinialueen Nebbiolo-rypäleestä. Sen valmistuksessa käytettävät yrtit, mausteet ja muut makua tuovat keinot riippuvat paljon tuottajasta, mutta perustana on paikallisen Cinchona-puun kuori, jota lisätään viiniin maserointivaiheessa. Tuloksena on pehmeä ja makea viini, jonka maku muistuttaa yllättävän paljon Jägermeisteriä, mutta rutkasti hienostuneemmassa muodossa. Ruskehtavan oranssi Barolo Chinato 16% on parhaimmillaan 16-18 -asteisena ja vaikka tiramisun kyytipoikana.   

Herkkua ei saa Alkosta, ainakaan vielä. Hyvin toimivasta nettikaupastakin sitä voi tilata tasan yhtä laatua.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti