sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Pohjois-Rhônen kaavalla: Inycon Shiraz-Viognier


Maailmalla on tullut yhä enemmän tavaksi kopioda muodikasta, alunperin Pohjois-Rhônesta (Côte-Rôtie) peräisin olevaa sekoitussuhdetta, jossa Syrahiin lisätään ripaus valkoista Viognier-rypälettä lisäämään aromaattisuutta ja kenties pehmeyttäkin. Sisilian jättituottajalta tuleva purppuranpunainen kehitelmä ei missään nimessä yllä esikuvansa tasolle, eikä ole tarkoituskaan. Viini on tehty sisilialaiseen päivällispöytään, osaksi perinteisiä makuelämyksiä.  


Kovin simppelistä ja suoraviivaisesta tuoksusta löytyy mukavasti luumua ja suklaata. Maku seurailee tuoksua ja jättää suuhun hieman vetisen metallisen jälkimaun. Happo ja tanniinit pyytelevät taustalla anteeksi olemassaoloaan. Lämmittävä hedelmällisyys jaksaa kantaa viiniä illan viimeisenä seurustelujuomana, mutta sekoitteella on kaikki mahdollisuudet myös loistavaksi pizza-viiniksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti