maanantai 9. elokuuta 2010

Suomea puhuva enoteca kotisohvallasi
Suomalaisille italialaisten viinien ystäville on tarjolla uusi vaihtoehtoinen kauppakanava, josta viinit voi tilata mutkattomasti suoraan kotiovelle. Enoteca Fennia on saksalainen yritys, jolla on suomalainen veroedustus ja verkkokauppa. Tämä tarkoittaa sitä, että tilaajan ei tarvitse itse huolehtia alkoholi- ja valmisteverosta, sillä ne sisältyvät viinin kokonaishintaan.

Muutama sana itse verkkokaupasta. Kokonaisuutena kauppapaikka on erittäin toimiva ratkaisu, jossa viinien hakeminen onnistuu tuotantoalueen, rypäleen tai vuosikerran mukaan. Visuaalinen ilme on selkeä, mutta ei kovin houkutteleva. Viinejä voi tilata yksitellen ja toimitusmaksu on kiinteä, oli laatikossa 6, 12 tai 18 pulloa. Toimitusehdot ovat helposti saatavilla, mikä ei ole itsestäänselvyys verkkokauppojen maailmassa. Yleinen hintataso on asiallinen otettaessa huomioon, että yritys hoitaa Suomen päässä kaiken veroihin ym. liittyvän paperisodan asiakkaan puolesta.

Viinivalikoima on kohtalainen ja Italian laajuinen, tarjoten paikoin hyvinkin mielenkiintoisia tuottajia mielenkiintoisilta alueilta. Punaviineissä laajin tarjonta kohdistuu Sardiniaan ja Sisiliaan, joiden syvempi tuntemus on varmasti monelta jäänyt mahtialueiden varjoon. Bioviinien runsas tarjonta ilahdutti ja taustatietoa tarjotaan kohtuudella.

Parannettavaakin löytyy. Todennäköisesti verkkokaupan asiakaskunta koostuu astetta harrastuneemmista viininkuluttajista, joten viinien yhteyteen olisi hyvä saada laajempaa taustatietoa tuottajasta ja tuotantotavasta. Mikä kuitenkin tärkeintä, viinejä tulisi pystyä kommentoimaan ja arvioimaan kaikkien rekisteröityneiden asiakkaiden kesken. Laaja taustatieto ja asiakaskommentit ovat yllättävän tärkeitä tekijöitä niinkin perinteisen tuotteen kuin viinin verkko-ostamisessa.

Tutustuimme Enoteca Fennian valikoimaan ja maistoimme kolme intiaanikesään sopivaa bioviiniä.


Monikäyttöinen ruoka-rose, jota voisi empimättä suositella niin kesäiseen kalapöytään kuin kevyiden liharuokienkin pariksi.


Runsas, hedelmäinen, kauniisti vihertävä ja kauttaaltaan erittäin tasapainoinen viini Sisiliasta. Oma suosikkini. Herkullisen aromaattinen vaikutelma houkutelee nauttimaan viiniä myös pelkästään, ilman ruoan tuomia makumaailmoja.


Kevyempi, lievän yrttisen kukkea tuoksu ja selkeä pitkä jälkimaku. Runsaan pehmeä. Viini varovasti maustettujen kesäruokien seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti