torstai 27. toukokuuta 2010

Doccio a Matteo Chianti Classico Riserva 1997
Kesän ensimmäinen ulkoilma-tasting pidettiin vihdoin keskiviikkoiltana 19.5.2010. Koska kyseessä oli erityinen päivä, valittiin viiniksi erityinen viini. Tähän tarkoitukseen sopikin mainiosti klassikkovuoden ´97 Chianti Classico Riserva tuottajalta Caparsa.

On sanomattakin selvää, että odotukset olivat korkealla. Eikä viini tuottanut pettymystä. Komeasti kesyyntyneet tanniinit ja kehittynyt eläimelliseen kääntyvä tuoksu tekivät viinistä helposti nautittavan klassikon. Värissä oli ajan patinaa ja se kääntyikin aavistuksen tummanruskeaksi. Viinissä oli samanaikaisesti miellyttävää mehevyyttä ja kevyttä kirsikkaa.

"Tilan ykkösviini, jota tuotetaan vain n. 5000 pulloa vuodessa. Viini on käynyt luonnollisilla hiivakannoilla ja kypsytetty 18 kuukauden ajan Allierin alueen tammitynnyreissä (225-550 l) saavuttaen potentiaalin pitkään kypsytykseen. Doccio a Matteo tarvitsee 8-16 vuotta kypsytystä vuosikerrasta riippuen saavuttaakseen optimaalisen kypsyyden.

Viinin väri on kehittynyt kauniin punaiseksi. Tuoksu on kuin oppikirjasta; puhdaspiirteisiä kirsikan ja mustikan aromeja liittyen kypsytyksen tuomiin nahan ja piipputupakan aromeihin. Maku on tasapainoisen hapokas ja raikas, kypsillä tanniineilla ja pitkällä jälkimaulla varustettuna. Jos tätä ei hehkuta, niin mitä sitten" (Funky Wine Imports Oy).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti