lauantai 13. helmikuuta 2010

Viinit verkkokaupasta


Harvinaistahan se on suomalaisessa yhteiskunnassa. Vielä harvinaisempaa on elintarvikkeiden verkkokauppa, kun jarrupedaalin päällä seisoo joka ikisen elintarvikeketjun hallitus peläten perinteisen vähittäiskauppaketju -mallin romahtamista. Alkoholikaupassa vastassa on silti kahta kauheampi mörkö - Suomen valtio.

Joka tapauksessa viiniä saa verkosta ja nopeasti saakin. Testasimme Saksan Dresdenistä toimivan Superiore.de:n verkkokauppaa, joka on erikoistunut Italian viineihin.

Tilasimme 19 pullon satsin maanantaina ensimmäinen helmikuuta. Viinit Saksan päässä kuljettaa DHL, joka on samalla Saksan Posti. Eli: viinien tullessa Suomeen Saksa Postin toimittamana, hoitaa logistiikan Suomen päässä huonosti Itella.

Kaksi paketti viiniä matkusti Suomeen tasan viikon. Tässä kohtaa hymyilytti. Suomessa Itella jakaa postin klo 14 kuljetuksella asiakkaan kotiovelle. Asiakas saattaa tosin olla arkisin töissä, jolloin paketit päätyvät lähimpään Postin toimipisteeseen ja luovutetaan asiakkaalle henkilövarmennusta vastaan.

Itse satuin kuitenkin olemaan kotona tarkalleen toimitusaikana, mutta Itella totesi toimitusyrityksen epäonnistuneen, koska keskikaupungissa kerrostaloissa on ovikoodi, jota pitää painella rauhassa. Postimies ei myöskään vaivautunut soittamaan paketeissa olevaan puhelinnumeroon. Noh, soittaminen ei kuulemma kuulu Itellan klo 14 -kuljetuksen tuotteeseen.

Sain viinit kuitenkin kotiovelle 10 euron lisämaksusta. Tämäkin kuljetus tuli noin 6 tuntia etuaikaan ja satuin olemaan taas tsäkällä kotona. Käsittämättömän hankalaa.

Joten, voin lämpimästi suositella sakasalaista viiniverkkokauppaa SUPERIORE.DE. Kaikki pullot saapuivat nopeasti ehjinä ja hyvin pakattuina. En voi suositella Itellan toimintamenetelmiä kotiinkuljetuksessa. Ne ovat ihan joustavat mikäli olet eläkkeellä ja asustelet omakotitalossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti