keskiviikko 17. helmikuuta 2010

[Vieraskynä-Mige]: Ystävänpäivä Osso Bucco


Jo pidempää olin katellut hallissa herkullisen näköisiä naudan potkakiekkoja. Nyt sitten vihdoin löysin hyvän tilaisuuden tehdä Osso Bucco Milanesen. Mikäs sen parempi kuin ystävänpäivä. Muutama hyvä lihan pala, viini ja kaveri seurana. Osso Bucco tarjoillaan yleisesti sahramirison ja gremolatan kera ja nimi Osso Bucco tarkoittaa reikää luussa ja se onkin ehdotomasti ruuan paras osuus, kun saa imaista luuytimen huiviinsa!

Ainekset ovat melkoisen yksinkertaiset kuten kuvasta näkyy. Taustalla on kastikkeeseen ja sahramirisottoon käytetty ranskalainen Chardonnay 'L'. Muutama osa meni ruokaan ja pari osaa enemmän tietysti kokkiin!

Viininä oli superiore.de:stä tilattu Querciabella Chianti Classico 2007. Ehkä maantieteellisesti meni hieman liian etelään, mutta mauillisesti oli täys nappi! Viini oli suhteellisen nuori ja tanniinit olivat erittäin samettiset. Chianti sai imeä ilmaa reilut kolmisen tuntia, jonka maistoi, kun vertasi avauksen ja ilmauksen jälkeisiä makuja. Pakko sanoa, että noinkin tasapainoinen ja hapokas viini toimii tomaattipohjaisen kastikkeen ja risoton kanssa todella hyvin. Kun gremolatan sitruunaiset aromit iski, niin silloin löysi sen yhtenäisyyden! Sääli, että tuli tilattua vain yksi pullo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti