torstai 1. lokakuuta 2009

Salonkikelpoinen sicilialainenKyllä, nielaisin syötin. Alkon valikoimiin saatiin alkuvuodesta sicilialainen Voga,* joka shamppoopullomaisella olemuksellaan koukuttaa kokemattoman viinifriikin alta aikayksikön. No, tosiasiassa pullo muistuttaa lähes identtisesti VOSS- vesisarjan putelia, ja syykin on tiedossa - sicilialainen tuottaja on tilannut muotoilun samaiselta toimistolta. Kyseessä ei tällöin olekkaan suoranainen kopio, sääli sinänsä.


Ensivaikutelma on hämmentävä, onhan viiniä tottuttu juomaan tylsästä standardipullosta, lukuunottamatta toscanalaista olkipunosviritelmää. Sisältö vastaa muotoilua. Viini on voimakkaan tuoksuinen, voimakkaan värinen ja vaikuttaa olemukseltaan hyvin paljon synnyinseudultaan - kuumalta Sicilialta. Tanniinit tuovat tullessaan mukavaa karheutta, mikä mielestäni pelastaa viinin aavistuksen mehumaiselta olemukselta. Viini ei siis ole tuhti, vaikka väri ja tuoksu niin väittävät. Se onnistuu maistumaan paremmalta ja pakenemaan aitoa olemustaan hieman viileämpänä, joten huoneenlämpöistä viiniä tarvitsee jäähdyttää jääkaapissa noin 50 minuuttia.

Kokonaisuutena ostos ei ollut huono, hinta saisi tosin olla euron, jopa kaksi keveämpi. Mikäli hinnassa tultaisiin vastaan, tämä viini päätyisi ehdottomasti myös toistamiseen ostoskoriini.


* Voga Italia Quattro, IGT 2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti