sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Jackson Estate VW Pinot Noir 2007
Toinen Pinot oli Uusi-Seelantilainen Jackson. Idean viinin valintaan sain erinomaiseksi kehutusta Allan Scott Pinot Noirista. Kummatkin viinit tulevat arvostetulta keskisen Uuden-Seelannin (Marlboroughian) tuotantoalueelta, joka on tarkaan ottaen eteläisen saaren kärjessä. Alueelta tulee myös monia palkintoja voittanut Sauvignon Blanc. Allan Scottia on turha etsiä Alkon tilausvalikoimasta, mutta siihen voi tutustua esimerkiksi Ravintola Sipulissa inhimilliseen 75 euron pullohintaan.

Viini oli odotetun marjaisa, mutta mielestäni myös jännän mausteinen sekä nopeasti yllättävän hapokas kielenpäässä. Tämä oli pelkästään hyvä asia ja kuvailisinkin tunnetta humoristiseksi. Tuoksu oli yksinkertainen ja lempeä. Todella helppo juotava, mutta ei kuitenkaan mehuisa. Onnistunut viini, jota on turvallista suositella. Ruoaksi suosittelen possua tai kanaa, vaalea liha sopii tälle viinille loistavasti.


Itävallan ja Uuden-Seelannin kaksintaistossa pysti kallistui hieman Uuden-Seelannin puolelle, perusteluina vaikkapa kunnioitettava helppous ja ryhdikkyys yhtä aikaa. Willin kokonaisvaikutelma oli tähän verrattuna hieman sekava. Suositukset ehdottomasti molemmille viineille, syksy on mukavan pitkä aika myös revanssiin.

1 kommentti: