lauantai 10. lokakuuta 2009

[Vieraskynä-Mige]: Lauantai-illallinen


Paikallisesta marketista lähti halvalla mukaan naudan paahtopaistia, tarkoituksena kypsentää liha uunissa pitkään ja rauhassa 65 asteiseksi ja antaa tämän jälkeen seistä vähintään tunnin käärittynä leivinpaperi-hesari-kääröön. Melko rasvattomalle naudan paahtopaistille ei ollut syytä hankkia tuhtia ja tanniinista punaviiniä, joten päädyin uuden maailman viineihin, joista löytyy hyvällä hinta-laatu suhteella pehmeitä ja keskitäyteläisiä viinejä. Tällä kertaa matkaan tarttui täysin alkon kuvauksen perusteella "keskitäyteläinen, notkea, makean herukkainen ja hennon paahteinen" Goue Vallei Pinotage Etelä-Afrikasta.


Viinin tuoksu oli marjaisa, josta pystyi erottamaan tiettyä hillomaisuutta, tyypillistä pinotagelle. Maku seurasi kevyttä ja marjaisaa aromia, kuitenki notkea ja paahteinen. Erittäin hyvin mukaili vain suolalla ja pippurilla maustettua paahtopaistia ja sen paistinliemestä tehtyä kastiketta. Aterian lopussa pullon pohjalla oli vielä lasilliset viiniä, joiden nautiskelemisessa ei ollut lainkaan ongelmia. Viini oli mutkatonta ja notkeaa. Sopii siis myös seurustelujuomaksi.

Goue Vallei Pinotage, Etelä-Afrikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti